måndag 23 juli 2012

Kusiner i klöver

Jag har blivit faster och min son har fått en kusin! Världens sötaste lilla tjej! Nu fick jag tillfälle att sy lite smått. Det var länge sen, men vad roligt det är! De små kläderna i strl 50 cl. är ju för söta.

Klövertyget från Ohlssons tyger är så himla fint. Så fint att jag var tvungen att sy en klövertröja till min stora 2-åring.
Mönstret till byxorna i strl. 50 cl kommer från Ottobre 01/2012 och mönstret till tröjan i strl. 92 cl kommer från Ottobre 03/2012. Mönstret till mössan har jag gjort själv, utifrån en mössa som jag själv hade som nyfödd.

lördag 14 juli 2012

Sommarens lättja

Det har inte blivit många inlägg sista månaden, dock har jag sytt en del som inte visats upp. Till exempel denna dress som är till min alldeles egna lilla guldklimp. Han är fantastiskt söt i den!

Mönstret både till jackan och byxorna kommer från Ottobre 4/2011. Det marinblå tyger (som ser lite svart ut på bilden, men det är marinblått!) har legat i min tygsamling under många år och äntligen kommit till användning. Gult muddtyg och grön interlock (till sidorna på benen) kommer från Ohlssons tyger.