torsdag 27 november 2014

Koft-KAL del 2: Provlappar

Denna vecka är det dags att sticka provlappar. Den del som jag vanligtvis fuskar mig igenom lite hastigt har jag nu lagt ner en hel del tid och tankeverksamhet på. Och tro det eller ej - det är riktigt skoj! Nu har jag provat mig fram med olika stickor och fastnat för sticka nr 4,5. Under tiden har jag provat olika ränder för att se hur det ser ut. Smalrandigt är tanken men sen vet jag inte mer. Såhär blev mina ränder:
Jag  är inte helt förtjust i de rosa ränderna, tycker att de sticker ut lite för mycket i relation till de övriga färgerna. Funderar på att helt skippa det rosa garnet. Eventuellt att endast använda de som utsmyckning i hals, ärm- och koftslut. Eller enbart i oket. Hmmm... får fundera vidare på det tills på måndag. Några tips någon?

När jag viker bort de rosa ränderna blir det helt annan känsla i tyget:


Nu när jag vet storlek på stickorna och ungefärlig stickfasthet ska jag lägga upp maskor för att sticka den slutgiltliga provlappen, som jag ska tvätta och blocka. Tar tillvara på tipset om att provlappen kan bli till en ficka och gör den i fick-garnet.

2 kommentarer:

  1. jättefint..men som du säger det rosa sticker ut.. kanske det blir bättre utan..Det är svårt dedär.. jag skulle gärna ha lite orange i mitt men det tror jag också skulle sticka ut,??,,

    SvaraRadera
  2. Jag tycker det rosa ger härligt liv i provlappen.... Om man jämför dina bilder ser det rosa garnet lite mindre "skrikigt" ut på bilden med härvorna. Det rosa kan ju vara lite mindre återkommande i koftan och eventuellt smalare än övriga färger men jag tycker absolut att det tillför något, som sagt!

    SvaraRadera