fredag 21 november 2014

Kofta på gång!

Jag har nu börjat få en ganska klar bild av vad det är för kofta som jag vill sticka. Den ska vara ganska rustik, tjock och varm och go. Jag började med att gå igenom mitt garnförråd för att hitta det garn som jag vill använda. Jag fastnade genast för ett garn som jag köpte i Uruguay för några år sedan men som har blivit liggandes i brist på det perfekta projektet! Det är ett merino-garn från Abuelita, handspunnet och alldeles underbart mjukt. Eftersom jag inte hade tillräckligt med garn för en kofta så letade jag efter ett liknande garn som skulle passa ihop med de härvor jag hade hemma.
Jag fastnade för Malabrigo, det påminner väldigt mycket om garnet från Abuelita. Det är alltid svårt med färger när man beställer via nätet, så glädjen var stor när jag fick hem garnet igår, det blir helt perfekt och precis så som jag har tänkt mig! Och jag måste ge en stor eloge till Garnkorgen för otroligt snabb leverans!


Nu ska jag jobba lite på min skiss, men framförallt sticka klart de projekt jag har på gång nu så jag kan börja med provlappar till koftan på måndag! Har aldrig känt mig så pepp på att sticka provlappar förr! :-)

2 kommentarer:

  1. Vilken fantastisk färgkombination! Ska bli spännande att se vilket mönster du väljer. Själv fegar jag lite och kör enfärgat.
    Lena / Mummelikon

    SvaraRadera
  2. Tack! Randig tänker jag mig att den ska bli, mer om det senare i bloggen :-)

    SvaraRadera