fredag 14 september 2012

Ännu fler rutor

Ett lapptäcke till spjälsängen blev klart för ett par veckor sedan. Tillklippning av tygerna gick väldigt smidigt tack vare kniv och skärmatta som jag köpte på Stoff & Stil när jag var i Malmö senast. Sömnaden var också en ren fröjd. Den riktiga motgången kom när jag skulle få ihop baksida, vaddering och framsida inför kviltningen. Inget bord vi har är tillräckligt stort för att hela täcket skulle få plats, så det var bara till att ner på golvet och försöka få ihop det hela. Inte det lättaste med en stor mage som inte ville samarbeta. Tack vare en hjälpande sambo och ett par kvällars suckande så fick jag tillslut ihop det. Ett lapptäcke syr jag gärna igen, men då ska jag inte vara höggravid tror jag!



De flesta av tygerna köpte jag på Skroten i våras, sedan har jag kompletterat med de prickiga tygerna från Ohlssons tyger.

Tips på hur man gör snygga hörn fick jag på denna sida. 


Börjar känna mig ganska klar med förberedelserna nu. Det är bara bebisen som saknas...

4 kommentarer:

  1. Oj det är verkligen suuuuuperfint! Jag är så imponerad! Snart är magen väck och du har en bebis att snusa på istället! Jag kan ha mina gamla jeans igen - lycka på mammanivå! Imorrn ska vi ta gulhetsprov igen, håll tummarna för att vi slipper sola. Försöker mota bort baby bluesen och njuta så mycket jag kan. Kram Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Hoppas det gick bra för er idag! Låter härligt att få på sig gamla jeans igen, så snabbt! Ska bli roligt att ses sen när vi också är tvåbarnsfamilj och hunnit landa lite. Många kramar!

      Radera
  2. Åh, vilket konstverk. Fullkomligt underbart! Jag blir så lockad att samla på mig fina tyger!
    Kom ut nu lilla bebis - det är väl "rätt" dag idag?!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Helt rätt Malin, idag är den magiska dagen, som varar en timme till och ingen bebis på väg...
      Kram!

      Radera